::Termékek [Lefújószelep]

Lefújószelep beszerelését is vállaljuk 11. kerületi műhelyünkben, igény esetén kipróbálásra beépítünk több szelepet is és azt vásárolhatja meg, amelyik a leginkább elnyerte a tetszését!

Autók, amikbe már szereltünk be vagy adtunk el lefújószelepet és hibátlanul működnek azóta is:

Audi A3, Audi A4, Audi A6, Audi S2, Audi TT, Audi S3, Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Seat Leon, Seat Ibiza, Skoda Oktavia, Smart Fortwo, Smart Roadster, Subaru Impreza, Mazda 6 MPS, Ford Cosworth, Volvo S80, Volvo S40, Saab 93, Saab 95, Mitsubitshi Lancer Evo, Honda Civic, Fiat Punto, Fiat Bravo

Professzionális lefújószelepek, garanciával, kipróbált minőségben, minden turbós autóhoz.

A lefújószelep (bov, blow off valve, dump valve, pop off valve) nem más, mint egy szelep, ami a turbó nyomócsövéből engedi el a feleslegesen feltorlódott turbónyomást. Fontos a feltorlódott levegő kiemelése, ugyan is csak benzines, pillangószeleppel rendelkező autókban hasznos a lefújószelep, lévén, amikor a vezető lelép a gázról, olyankor a pillangószelep becsukódik, de turbó még tölt, és ahhoz, hogy ez a feltorlódott légoszlop ne az egyetlen szabad helyen, a turbón keresztül távozzon, azt ütésszerűen megállítva, kell neki biztosítanunk egy menekülési útvonalat. Na ez az útvonal a lefújószelep, ami a pillangószelep bezáródásakor nyílik, és elengedi ezt a felesleges nyomást.
Ha nem találsz az autódhoz megfelelő alkatrészt, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken és beszerezzük!

Subaru STI, WRX lefujószelep

Subaru Sti, WRX lefujószelep_322
A new age (2000-2007) Subaru Impreza WRX és WRX STI intercoolerébe, a gyári lefújószelep helyére passzoló szabadba fújó lefújószelep. Réz dugattyú, precízen állítható rugóerő, nagy hang már kis nyomás mellett is, garantáltan hibamentes alapjárat és működés.

Forge Splitter Style Lefújószelep

Forge Splitter Style Lefújószelep_692
Forge által kifejlesztett, talán mondhatjuk, hogy legsokoldalúbb lefújószelep, jó minőségű másolata. 3 portos, ennek segítségével a gyári helyre vissza és a szabadba is vezethető lefúvás, tehát a kényes 1.8T motorokon is hibátlan alapjárat és működés. Variálható a 3 port, tetszés szerint ledugózható vagy a szabadba, vagy a visszavezetés, így DV-ként és egy igazán hangos tölcséres  lefújószelepként is alkalmazható. Réz dugattyú, állítható rugóerő. Ez a tökéletes szelep.

Forge FMDV004 Style Lefújószelep

Forge lefújószelep Style_357 fmdv004
A nagy nevű Forge cég FMDV004-es két dugattyús lefújószelepének másolata, ami kifejezetten az 1.8T motorokhoz lett kifejlesztve, nem igényel beállítást, alapjáraton mindig zárva van az egyik dugattyú, csak a turbónyomás hatására nyílik. Ideális légtömegmérős autókba, garantált hiba és hibakód mentes működés. Vw, Audi, Seat, Skoda 1.8 20V Turbo motorokhoz a legideálisabb szelep.

Visszavezethető DV lefújószelep

Visszavezethető DV lefújószelep_511
Gyári helyre passzoló 25mm-es csatlakozású, visszavezethető DV lefújószelep, teljesen fémből, fém dugattyúval, háromféle erősségű rugóval. Akár 2bar nyomásig is használható. Vw Audi Seat 1.8 20v turbo és 2.7 biturbo modelljeikbe kitűnő választás a gyári, sok hibát generáló lefújószelep helyett.

Trumpet Lefújószelep

Single Splitter_296
Tölcséres, rézdugattyús, különösen jó minőségű anyagokból készült, precízen állítható lefújószelep. 25mm-es csatlakozás, szép hang, precízen állítható rugóerő, már gyári nyomás mellett is szépen, hangosan szól, légtömegmérős autókban is beállítható a hibamentes alapjárat.

SSQV Style Lefújószelep

SSQV Style_467
A legendás HKS lefújószelep utánzata. Már kis nyomáson is hatalmas, az amerikai tuning videókból jól ismert hang. Alapjáraton zárt állapot, igényes kidolgozás. Titka abban rejlik, hogy nem dugattyús, hanem szelep mozog benne, ráadásul nem egy, hanem kettő, egy kicsi, puhább rugóval, és egy nagyobb, ami csak akkor nyit, ha azt a turbónyomás megkívánja, ettől óriási a hangja alacsony és magas nyomás mellett egyaránt. Kivehető betétekkel szabályozható a hangja. 

Peugetot, Renault, Mini 1.6 turbo lefújószelep

Peugetot, Renault, Mini 1.6 turbo lefújószelep_104
PSA 1.6 benzines turbó motorjaihoz, a gyári lefújószelep alá gyártott adapter, amivel a gyári rendszert átalakítjuk szabadba fújósra és segítségével előhozzuk annak hangját. Peugeot, Renault, Mini Cooper S 1.6 turbo-ba passzol.

1.4 TFSI Lefújószelep

1.4 TFSI Lefújószelep_21
Egyedileg kifejlesztett lefújószelep a Vw, Audi, Seat, Skoda 1.4 TFSI motorjaihoz gyártva. A gyári lefújószelep alá kell szerelni ezt az adaptert és ezen keresztül a szelepen keresztül a szabadba kezd fújni az autó, amikor a gyári lefújószelep kinyílik. Hibamentes működés, gyári nyomás mellett is szép hang.

2.0, 1.4 TFSI Lefújószelep

2.0, 1.4 TFSI Lefújószelep_684
Egyedileg kifejlesztett lefújószelep a Vw, Audi, Seat, Skoda 1.8 és 2.0 turbo TFSI és újabb szériás 1.4 TFSI motorjaihoz gyártva. A gyári lefújószelep alá kell szerelni ezt az adapptert és ezen keresztül a szelepen keresztül a szabadba kezd fújni az autó, amikor a gyári lefújószelep kinyílik.

Diesel lefújószelep szett

Diesel lefújószelep szett_462
Diesel lefújószelep szett, minden elektromos gázpedálos turbodiesel autóba beszerelhető. Vezérlő elektronikával, mágnesszeleppel, lefújószeleppel együtt.

Subaru Impreza WRX és STI SSQV lefújószelep szett

Subaru Impreza WRX és STI SSQV Szett_154
SSQV lefújószelep Subaru Impreza WRX és STi gyári lefújószelep csatlakozásra szerelhető talppal együtt.